Högre spår

I går tävlade jag högre spår med Tino. Det var hemma tävling & det är ju alltid bra, så man slipper åka så långt & kliva upp i ottan.

Vi började med spåren uppe Gideå vid flygfältet. Vi fick spår 5. Det var soligt & varmt men ändå blött i skogen så det var att sätta på sig regnbyxorna.
Vi började med ett klockrent bakspår, när vi sedan hade kommit utanför rutan på rätt väg fastnade linan i något ris, jag trodde inte jag skulle komma loss. Sedan trasslade Tino in sig i linan & så fastande vi igen.
Lite stressad blir man, men vi ordande upp det hela & traskade i väg.
Tino spårade riktigt bra. han missade en pinne. Jag var så nöjd efteråt han har blivit så duktig att s¨påra nu min lille "skruttis".

Fick sällskap av spår nr 4 hon hade lite problem att hitta tillbaka till klubben.
Det var ju soligt & varmt så vi åkte till en lite skogssjö som ligger nära klubben så vovvarna fick sig ett lite dopp. Det var mycket uppskattat.

Jag fick en spängande huvudvärk så jag tog först en migräntablett, inget hände. Jaha då är det spänningshuvudvärkVilket nästan är värre då inga tabletter hjälper.
Jag mådde jättedåligt ett tag så jag la mig en stund i klubbstugan. Tur man har bra kamrater. Eva masserade nacken & ryggen & sedan släppte det lite. Jag trodde inte jag skulle orka gå ut på lydnadsplanen med Tino.

Jag piggade på mig & det var dags för platsliggning. Tino låg lugnt & stilla, det var en hund som klev upp men dom andra låg lugnt.
Det var så kul, av 10 tävlande så hade nio gått runt på spåren. & sedan när vi körde lydnaden var det mycket bra kvalitet på hundarna. Det blev lite spännande.
Tino gjorde bra ifrån sig på lydnaden, visst har jag att fila på, men har man inte alltid det?

Då var det dags för uppletande, jag var skit nervös. Jag har inte någon bra rutin i uppletandet. Spår nr 4 Eva hon peppade mig, det kändes lite bättre. Hon kom tillbaka & hennes vovve hade hittat tre föremål.
Jag behöver ju minst 6 i betyg för att det skulle räcka till uppflytt.

Vilken duktig hund jag har!!! Tre föremål & 7,5-8 i betyg.

Vi blev 5 st som blev uppflyttad, det var en riktigt bra tävling.
Tino & jag fick ihop 506p & blev placerad 4.

Jag är väldigt stolt över min lille "skruttis"


Här kommer några bilder från tävlingen.
Eleanor har fotograferat.
45760-34Framåtsändandet
45760-35Hopp

Spårträning i Gerdal

I kväll var Eleanor & jag ut & spårade med alla vovvarna. ( Öxo & husse åkte iväg & tränade sök) Jag ringde henne tidigare idag & hade lust att åka ut en sväng. Vi åkte ut till Gerdal där vi var mycket förr & tränade. Det finns en hel del skog där, nu har dom tyvärr avverkat en del, men det fanns lite över till oss.

Eleanor la ett spår till Tino som bara skulle vara motiverande nu inför tävlingen & nog var han motiverad alltid. Full fart ut & bakspår & då ska ni veta att det är första gången han går bakspår. Han hade inte tid att tänka till. Spåret gick bra han missade på något ställe, den här uppfödaren vi har kan vara lite klurig i bland:) Men i det stora hela kändes det riktigt bra.

Jag hade lagt ett spår åt Mojjan & Ira & det skötte dom båda mycket bra. Blir lite avundjuk på Ira,hon är så lätt att läsa medan Tino kan vara riktigt svår.

Vi la ett varsit spår till Ito & Kimba också, dom måste ju få hänga med trots att dom är pensionerad.
Jag tog med mig kameran för att jag skulle knäppa några spår bilder, men vart låg den? Jo, i bilen förstås.
Fick fram den på sluttampen, så det blev något kort på Kimba & slutpinnen i allafall.

Tack Eleanor för en trevlig kväll!
45760-33Kimba med slutpinnen.


Rapportävling

I Söndags var vi & tävlade rapport i Kramfors. Ja, tävlade var väl att ta i. Tino sprang bara en sträcka sen var det över för våran del. Den lilla skrutten, det har ju gått så bra på träningarna, men vi får väl tävla mera & träna mindre.Så att vi får lite mer tävlingsrutin.

Våra kompisar som vi har återfunnit genom hunderiet kom & skulle titta på oss, istället fick Tony hjäpa oss med bilen, då vi fick punktering på ena framdäcket. Det är väl inga problem, man har ju ett reservdäck.
grejen var ju den att ventilen på reservdäcket var helt paj....

Tur det finns resurser inom brukshundsklubbarna. En av killarna på klubben hade bilfirma, så vi fick åka dit med däcket & fick det lagat. TACK för hjälpen!!!!!!!!!!!!!!!!

På hemvägen blev det ett litet stopp hos Tony & Carina där vi fick fika & vovvarna fick springa av sig lite.

Nu till heögen är det tävling hemma, denna gången blir det högre spår. Vi får se hur det går, har inte hunnit träna som jag vill. Lydnaden är nog ganska bra men jag skulle behöva palla mig ut & lägga ett kort motivationspår. det skulle ju passa bra idag eftersom att jag är ledig från jobbet. Men så vaknar man med en härlig migränattack & vet att idag blir det inte mycket gjort.

Nåja, vi kör så det ryker..

Kennelläger

Vecka 29 hade vi läger i Myckelgensjö.  Det är ettt riktigt kanon ställe, med mycket skog rumla runt i.
Vi hade även tillgång till en kanonfin träningsplan, då min kompis Karola bor där i närheten & hon har en jättefin träningsplan som vi fick låna.Det tackar vi för.

Vi delade upp oss på två gäng, Cattis & jag instruerade den ena & Anders & Eleanor den andra.
Vi fick mycket gjort dom här dagarna. Vi tränade spår, sök, uppletande, lydnad. Öxo körde även lite skydd & fick visa upp lite IPO.

På kvällarna satt vi ute & grillade & så blev det lite kubbspel.
På lördagen hade Eleanor annordnat en MT, det var tre hundar ur hennes senaste kull som skulle ställa upp.Toy, Fox & Teddy. Toy & Fox kan nu titulera sig KORAD.
Min "lill pojke" ( tyvärr kan jag inte stava till Öxos smeknamn:)Öxo var också med. Det gick jättebra han slutade på 195p.
Söndagen packade alla ihop för hemgång, det var ett riktigt bra läger med mycket kvalitet i träningspassen. Tack Eleanor för att du fixade det här. Vi kommer tillbaka nästa år.

Här kommer några bilder från lägret.


Öxo visar upp IPO


45760-32
45760-31Tino träna tungen.
45760-30Skall med Tino
Eleanor & ToyEleanor & Toy
45760-25Cattis & Tia "på spåret"
45760-23Kimba på sökträning
45760-29Ito skäller
45760-28Kristina & Fox

Det kommer mera bilder från lägret inom kort.

/Annica