Utställningshelgen

Tyvärr har jag varit lite lat & har inte bloggat  på ett tag, men här kommer några rader från utställningshelgen.
Lördagmorgon:
Eleanor & jag klev upp i ottan för att åka till Östersund & ställa ut våra små busar. Vi träffade Ingrid & Hilda ( Tinos fästmö) Ingrid skulle ställa ut Hilda också.
Ni skulle ha sett Tino & Hilda, (dom har ju träffats förut & kärlek uppstod vid första ögonkastet.) svansarna började gå på dom & dom ville busa med varandra direkt. Ira blev lite sur hon tyckte ju att Tino var hennes.
Vi fick göra oss klara för att gå in i ringen. Tino skötte sig bra & ställde upp sig fint. Domaren tyckte han var en riktigt fin vovve. Vi fick CERT!!
Sedan skulle "brudarna" in & det var Hilda & Ira i samma klass. Hilda vann & fick sitt sista CERT & blev Svensk utställningschampion. Ira fick CK, hon är ju också en fin vovve.
Hilda & Tino fick "slåss" om BIR:et, Hilda tog hem segern & det  kändes bra, då slapp Eleanor & jag stanna kvar hela dagen. Vi hade ju en bit att köra hem. Vi var väldigt nöjda med dagen. Tack Eleanor för att du körde hem. Själv sommnade jag gott.

Söndagmorgon:
Ja då var det dags igen, denna gång bar det iväg till Umeå. Jag brukar säga att jag inte är något utställningsfreak men ibland undrar man ju. Två dagar i rad!
Det blev inget Cert den här gången. Tino fick en slät etta, han förtjänade inte ett Cert, han ställde inte upp sig & var slö & less. Jag kan förstå honom, så kul kan det inte vara att strutta runt i en ring & speciellt inte två dagar i rad. Hans språk var väldigt tydligt: Matte! Ta med mig ut i skogen så vi kan göra något kul istället!
Jag var väldigt nöjd med domarens bedömning, Hon pratade väldigt gott om honom & hade tårarna i ögonen när hon sa att det var den trevligaste terv hon träffat & att hon blev alldeles varm i hjärtat. Det var det absolut finaste som en utställningdomare sagt om min Tino.
Nöjda & glada bar det i väg hem.

Tino sommnade gott på sin älsklingskudde när vi kom hem
45760-39

Inkallande med ställande

Jaha, detta momentet funkade inte riktigt på högrespår tävlingen som vi gjorde. Jag fick ge Tino ett dubbelkommando.
Faktum är at han stannar inte speciellt bra, han bromsar ner men tar sedan några steg. Cattis med Tia har samma problem. Kanske för att vi tränar ihop:)

Häromdagen när tränade diskuterade vi igenom momentet & kom fram till att vi inte varit riktigt konsekventa när det gäller ställandet. Vi har belönat trots några steg. Inte bra!
Vi har fått lite tips hit & dit. Så vi har prövat lite olika saker. Kanske vi har provat för många olika metoder.

Vi har nu lagt upp en taktik, så vi tränar på. Konsekvens!

/Annica & "puppskallen"

Kärt möte!

Anders & jag åkte ner till Borlänge för att kolla in bruks SM. Vi åkte till Bollnäs på fredag efter jobbet & så sov vi över där hos min moster. Vi klev upp tidigt på lördagmorgon & åkte vidare.
Vi var framme vid 7 tiden på morgonen, så vi gick en sväng med Öxo & Tino så att dom skulle få rasta av sig.
Karola, Kjell-Åke & Xita skulle ju vara med i rapportgruppen, dom körde rapporten på fredagen & hade ett hyfsat resultat. Vi hejade fram dom på uppletandet & lydnaden.

När vi står & tittar på rapportlydnaden, får jag syn på Trolla, Öxos syster. Så vi gick fram & hälsade.
Trolla blev jätteglad & det hördes lång väg. Vi gick till våran bil så att syskonen skulle få träffas.
Jag tror att jag aldrig sett gladare hund, Trolla blev överlycklig, hon la sig & kröp under Öxo & var alldeles tossig. Öxo han friade mest, som om hon var vilken brud som helst.

Sedan skulle skyddet köra igång & Öxos pappa & farmor skulle ju deltaga, så vi gick & tittade på det.

Tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken.Vi eller ska jag säga Anders träffade Öxos uppfödare, han verkade totalt ointresserad av Öxo.Vi hade ju honom med oss & tänkte att han ville träffa honom, men inte det nej. Vi fick heller inte träffa Öxos pappa. Det känns skittråkigt, vi hade ju åkt lång väg.

Karola & Xita gjorde en kanon prestation på deras första SM. Dom slutade på en 9:e plats.( Vill påpeka att 8 ekipage bröt rapporten & att Karola & Xita hade den näst bästa lydnaden).
Vi är stolta över er!!

Här kommer några bilder på Öxo & Trolla

45760-37  Kärt möte.45760-38    Trolla