Träning i regn & rusk

I går var vi ut & tränade rapport. Anna-Carin fick rycka in som andre förare. Anders & Öxo var & tävlade.
Det var vi & Tomas & Ulrika. Resten av gänget har varit & tävlat I Jokkmokk i helgen.
Ja, regnet det bara öste ner, vi satt i klubbstugan & undrade om vi skulle gå ut överhuvudtaget. Men vi hade tur & det lättade. Vi traskade ut i skogen & tänkte prova på tävlingsträckan som vi ska ha i helgen.
Den är riktigt bra. Vi gick inte så långt totalt 1 km med förlängningar.
Vovvarna var riktigt taggade. Tino gick kanon bra. Felix hade lite tveksamheter från C-A men det ordande sig till det bästa.

Anders var & tävlade med Öxo. Dom hade fullt på spåret. Budföringen var han runt & studsade åt alla håll, utom det han skulle. Lydnaden gick bra.
Sen är det ju här med platsliggningen. Det var en flat som klev upp & stirrade ut honom & sedan traskade han fram till Öxo. "Lilla raggen" kom fram & så klev han upp.
Öxo fick lägga om. Då kliver terven "heh" som ligger bredvid Öxo upp & utmanar honom & då klev han upp.
Snacka om otur. Öxo är förövrigt säker på platsliggningen.

Vad är det med alla hundförare idag igentligen?
Man ser hundar som kliver upp åt alla håll, jag upplever att det är mera race på planen nuförtiden.
I Umeå igår i Elitspår & sök var det fullt slagsmål, två hundar låg!!
Själv ser jag till att platsliggningen är befäst, innan jag går ut på tävlingsplanen.Sen kan man ju inte gardera sig mot allt.


/Annica





Spårträning

Idag träffades Cattis & jag på torpet för att träna spår & lydnad. När jag anlände på klubben (efter en hård arbetsdag på jobbet) hade Cattis gått ut två spår.

Tino fick ett kort & jättemotiverande spår, han gick jätte bra. Cattis hade varierat lite med en pipleksak & lite godis i spåret. Godiset gör susen, då han konsentrerar sig bättre.
På slutet låg Cattis själv med en jättestor boll med ett snöre igenom. Hon drog i den när Tino kom fram & han tyckte det var skitkul. Sedan lekte han med den hela vägen tillbaka till bilen.

Det var kul & se, Tino kan ju vara lite svårmotiverad ibland. Det här tände han till på.
Tack Cattis! Vi tycker att du är toppen!

På lydnadsträningen körde vi  inkallande med ställande. Det gick riktig bra idag. Jag lägger ut godis bakom Tino & det har funkat riktig bra. Han är ju en liten godisgris.

När vi hade tränat färdigt fick alla vovvarna komma ut & springa runt. Vi var & tränade lite agility. Öxo älskar att springa genom tunnlarna & fort går det.

Medans vi busade runt lite med vovvarna bytte Anders däck på Cattis bil, hon hade fått punktering på vägen hit. Anders & Cattis gjorde en budföring med Öxo innan vi åkte hem. Det gick bara bra.
Duktig hund!

Anders & Öxo ska ju tävla appellen på lördag. Schhhh Ni har inte hört det från mig.

/Annica

Vitsipporna ute i backarna står....

I torsdagskväll åkte mamma, jag Ito & Kimba ner till Bollnäs & hälsade på. Vi bodde hos moster Mia & morbror Åke. Mina kusiner fick jag nästan inte se röken av. Stefan var ute på jobb & Maria åkte iväg på jobb på fredagmorgon.

Vi hade en härlig helg, Mia & bor ute på landet. Som hon sa när vi var ute på promenad: allt ni ser är mitt. Det finns många härliga ängar för vovvarna att springa på, sedan ligger sjön 100 meter nedanför huset. Det växer vitsippor överallt. Detta är ett kanonställe ska ni veta.

Mia, mamma & jag var & shoppade lite på lördagen. Billiga hundben i massor införskaffades. Sedan köpte jag nya Jeans, en blus & en väst.

På lördagkväll var vi på "björnsafari". Det finns väldigt många "nallar" här. Vi åkte ut till skogen & hittade björnbajs. Ito & Kimba fick komma ut & snusa lite.Det var inte så jätte intressant för spillningen var inte färsk. Sedan åkte vi vidare & stötte på en massa människor med parkerade bilar. Vi stannade & klev ur. Vi missade precis björnen, den hade "lullat" in i skogen igen.Huh,det är lite skrämmande det här. 
Här i Ö-vik går jag ju med vovvarna i skogen varje dag. Jag skulle nog inte våga mig ut i skogen om jag bodde i Bollnäs. Jag har lite björnskräck.

Tack Mia för en trevlig helg.

Vitsipporna ute i backarna står....





Rapportrace!

Igår var "rapportgänget" ute & tränade. Det var första gången på bar mark för Anders, Tino & mej.
Vi hade en kort första sträcka & så gjorde vi långa förlängningar. Alla vovvarna gick jättebra. Anders satt som skytt på Xo, han är ju så intresserad när det är folk i skogen. Det tar sig, han bryr sig inte om själva skottet utan det är ju en människa i skogen!! Ja. dessa belgare.
 
Schäfern Xita var & tävlade sin första elittävling i går. Hon var jätteduktig.Certpoäng på första elittävlingen är väl inte illa "pinkat". Dom andra vovvarna fick tidstillägg. Hon är snabb, matte & husse kan känna sig nöjda.
Vill påpeka att det är Tinos flickvän, Han är så stolt & ser fram emot nästa träning så han får snusa lite på Xita.

/Annica


Bad!

Igår var det dags för vårbadet. Det är inte så lätt att bada fyra hundar hemma i lilla duschkabinen.Som tur är får jag följa med Eleanor på hennes jobb. Där finns tillgång till ett stort garage. Dessutom är det en stor inhängnad utanför, där kan dom springa runt & skaka sig.
Det började ganska bra, Öxp tycker inte att det är så jättekul, men vad gör man inte för sin matte.
Medans jag badar Ito springer Öxo runt på gården. Ito är så lugn & sansad också är det ju lite skönt när matte masserar, tycker han. När vi kommer ut på gården ser vi att Öxo har rullat sig i gruset  skit mysigt tyckte han. Undrar vad matte tycker?
Det bar av in i garaget igen efter lite protest från Öxos sida. Tvätt igen.
Sedan stod Kimba på tur. Denna hund har så mycket päls att de går nästan inte att få han riktigt blöt.men efter en stund var det avklarat. Eleanor assisterade.
Tino stod väldigt lugnt & stilla, han är lätt att bada. Men efter alla vovvarna börjar matte känna av i ryggen.
När Tino var klar hade Öxo rullat sig igen.
Jag fick bada sex hundar den här gången. Har jag inte bara fyra???
Nu är dom nybadade & väldigt fina. Det gick fort över, på kvällspromenaden var dom naturligtvis ner i bäcken på klubben. Tur det är ganska rent vatten.

45760-8

En grusig Öxo.

På utställning!

Kl 7.00 bar det iväg på utställning till Härnösand. Det var Kattis L med sina busar Tarras & Ghetto & Eleanor & Ira, Tino & jag. Vi sammanstålade  med flera eljomisar som också skulle ställa ut.
Vilket kanon väder strålande sol hela dagen, fast det blev lite varmt för vovvarna, klimatanläggningen har ju pajat i bilen.Typiskt!
Tino fick en slät 1:a idag.Det här med utställnig vet man ju aldrig ida är det si & imorgon är det så.
Det gick kanon bra för Itos son Teddy. Han fick 1:a pris med Ck & blev BIM & så blev han BiS 2 junior.
"Lill-matte" Madde ställde honom & hon gjorde ett jätte bra jobb.


45760-7

El-Jo-Mi´´s Try Again " Teddy"

Framåtsändandet!

I går Lördag skulle Cattis & jag träffas & träna på klubben. Cattis var lite sen så jag passade på att lägga ett spår till Tino under tiden. Han gick kanon på upptaget & verkade väldigt motiverad, sedan när vi närmade oss slutet hoppar han över en bäck ( där spåret inte gick) stannade på en fläck & snusade. Matte hettade till lite & sedan ville han inte spåra vidare. Jag tog han av spåret & lade ett nytt.
Det spåret blev lite kortare. Det ligger fortfarande en del snö i skogen & jag hade ingen lust att plumsa hur mycket som helst.
När vi gick ut på spåret började Kimba yla & skälla i bilen, han låter som en ambulans. Matte! Jag vill ju också vara med!
Nåja, Tino & jag drog iväg på spåret & det gick riktigt bra, han missade en pinne. Han har lite problem med motivationen i spåret. Tips mottages tacksamt, har provat en del utan bra resultat.
Sedan vallade jag en ruta åt Ito & Kimba, jag tycker att det är viktigt att dom också får vara med.
Dom är väldigt duktiga på det,också får man höra att belgare har dåligt föremålsintresse. Va f-n menar dom med det????
Anders & mina hundar bär på allt.

Cattis anlände så jag sprang ute ett spår åt Tia också.
Sedan körde vi ett lydnadspass. Jag hade bestämt att jag skulle sätta ihop framåtsändandet idag.Första gången sprang han iväg till gruppen i fullfart, sakta ropade jag & han stannde, sakta & han börjar röra sig sakta framåt. Duktig hund!
Andra gången sprang han utt i fullfart, sakta ropade jag & han gick ner i tempo direkt. Belöning!!
Tredjegången slöade han till sig & hade ingen fart ut, så vi började om.
Fullfart ut, sakta & så fick han gå lite längre den här gången innan belöningen kom.
Det blev slutet på dagens träning.

Blodad tand!

Hej på er!

Som ni vet fick Tino ett cert på Ö-viks Bk:s utställning. Eleanor kom & "surrade" med mig att dom tog emot efteranmälningar till Härnösands utställning, så till helgen åker Eleanor & jag dit. Vi kommer då attt få träffa några av Itos valpar (valparna är nu två år!) som också ska ställa ut. Det blir kul.
Tränar för övrigt inkallande med ställande.........

/Annica