Tävling & spårläggning

I lördags var jag & Tino till Kramfors & tävlade i lydnadsklass 3. Vi hade sällskap av Kristin & Ranzid.
Var nervös i vanlig ordning, men den här gången släppde det direkt efter platsliggningen.
Fria följet började kanon bra, inga snea sättanden & Tino var klockren i stegförflyttningarna. Lite pyssel hade han ändå för sig. Han stod i helt om halterna, så jag gav honom två dk & betyget slutade på 7,5.
Resten av momenterna gick riktigt bra, tyvärr så nollade vi vittringsapporteringen. Vi fick i hop 224p & ett 2:a pris & det är jag jättenöjd med. Tino var med & gjorde bra ifrån sig. Puss på dig min lille "Skruttis".
Det gick även bra för Kristin & Ranzid, jag var nästa säker på att dom skulle få ett första pris.Dom hade väldigt fina poäng, men en nolla smög sig in. Kristin! Nästa gång då tar vi det;)

Eva & Kira var också på plats, så vi tränade en liten stund efter tävlandet...

Kira med belöningen i munnen
image325

Racer Ranzid som vi är vana att se honom, fullfart så klart!
image326

På söndag åkte spårgruppen upp till Gideå för att snitsla ut spåren för tävlingen nästa helg. Carina & jag gick tillsammans, med Carina i täten. Jag kan inte gå ut ett spår själv . Jag går vilse på ett appellspår;)
Vovvarna hängde med i skogen & fick springa av sig rejält. Ito fick sitta kvar i bilen, han orkar inte hänga med så långt. När vi kom tillbaka fick Ito komma ut & det blev det bus med bollen. Det älskar han.

Ito bus "Bipen"
image327

När vi hade gått ut dom spår vi skulle, samlades vi på en vändplats för att grilla korv & efter vägen där fick vi se
en huggorm. Huvva, jag gillar inte dom här slingrade sakerna, men jag kunde naturligtvis inte låta bli att fota den.

image328


Jennie, Lena & Carina var väldigt glada. Elle & Eric syns bredvid & så "Bipen" förståss
image329

Tack till alla ni som ställde upp & snitslade spår!!

So Long!

Bildbevis

Idag gick vovvarna & jag gick rundan på klubben. Jag kameran med mig i hopp om att få en bild på bävern & vi fick se honom även idag. Jag trodde Tino & Öxo skulle vara helt vilda ifall vi skulle stöta på bävern igen. Två galna hundar i koppel & en stor kamera, men dom var så lugn & snäll. Satt alldeles stilla medans matte fotade.
Här kommer resultatet...

image322

När vi kom tillbaka till klubbstugan träffade jag Tarmo & Kent & Ingrid, så vi stod & surrade en stund. Då dök även Cattis & Flemming upp. Till Tinos stora glädje.Då fick han ju träffa Tia & busa lite. Öxo var också på g.

Tre vilda belgare
image323


Full fart var det även på Nera
image324


På återseende

//Annica


"Nu ska vi gå på bäverjakt"

Eleanor &jag var på klubben & promenerade häromdagen. Vi hade med oss Ira, Toka, Tino & Öxo.
Där går vi i godan ro & Elle frågade mig var Ira & Toka hade tagit vägen. Jag pekade innåt skogen på höger sida, där dom befann sig typ 2 sekunder sen. Då hör vi alla hundarna ha världens stånd skall & det är något svart vid vägkanten på andra sidan. En björnunge skrek jag & sprang dit. Puckohjärna:I Tur som var så var det ingen björn.
Det var en bäver! Den gick sakta ner i vattnet i lilla bäcken som rinner under vägen & Öxo efter med matte i hälarna. Öxo gick fram & snusade på bävern & matte höll på att "skita knäck".Bävern var väldigt konstig ville inte fly undan utan lommrade på. Ira,Toka & Tino stod & skällde. Elle & jag vrålade & skrek för högan sky & som vanligt så hjälper ju det jätte mycket, Not!
Jag lyckades bryta Öxo när jag var nästan nere i bäcken. Himmel & pannkaka hjärtat slog så det höll på att hoppa ur bröstet.
Vi kopplade vovvarna & gick til baka till klubbstugan. När vi kom tillbaka undrade dom som var där vad som hade hänt. Elle & jag hade hörts lång väg;)
Igår var Gunno & Xo & gick samma runda, dom stötte också på bävern. Det är ju inte normalt att man får se en bäver så här.
Idag gick Öxo & Tino svängen igen. Den här gången var det koppel på. Jodå, bävern var dår idag också, tyvärr hade jag igen kamera med.

I kväll var träningsgruppen på klubben & tränade uppletande.
På Tino lades ut 4 föremål som jag inte visste var dom låg. Tino gick kanonbra!! Han hittade två snabba & sedan fick han jobba en del för att hitta ett tredje. Han jobbade så jämarn´bra. han hittade föremål 3 & sedan bröt jag.
Dutti hunn min lille "Skruttis".
Det gick bra med Öxo också . Han har mycke´motivation, men är inte lika strukturerad som Tino.

Jag & Öxo

image317

Öxo hittar föremål
image318

Tyvärr blev det inga bilder på "Skruttis". Jag körde han först & det är ju jag som brukar fota tills Gunno kom på att han kunde ju fota mina hundar, då hade jag redan kört Tino färdigt. Här kommer iaf några bilder från kvällen..

Xo med föremål i munnen
image319

Annas hund Monty, minst i träningsgruppen & en kanon bra brukshund. Tävlari högre spår;)
image320

Anna & Iza kampar
image321

Inga bilder fick jag på Racer Ranzid, dålig skärpa. denna hund är ju så snabb att kameran inte riktigt hinner med, tror jag, eller beror det på fotografen kanske;)

So long!


Bollnäs

1 maj åkte Anders & jag ner till Bollnäs för att hälsa på mina släktingar. Vi bor hos min moster & morbror som har en stor gård ute på landet. Vovvarna älskar att vara här, dom kan springa lösa hela dagarna & busa på ängarna.

Kimba smyger på sin matte som har en boll i handen:)
image314

Det var ju härligt väder, så på lördagen grillade vi & satt ute & käkade. Det var så mysigt.

Grillmästaren alias Lillkusinen

image315

Vi hade en lugn & skön helg, men vovvarna höll igång hela helgen & var väldigt nöjda.

Tino gör allt för att hålla ögonen öppen, men somnade gott efter en stund
image316


Nattinatti