Mera rapportträning

Ja. då kör vi på igen.Vi i rapportgänget försöker att hålla igång varandra hela säsongen. Det är bra då "stelnar" man inte till. igår var vi ute & tränade en sväng. det var tre vovvar som var med den gär gången. Tino min lilla "skruttis" så klart , mallen Xo & flaten Felix.
Alla har vi våra problem Xo gnäller & piper. Tino vill inte alltid springa till sin husse & Felix tvekade lite från B-A .Hans husse peppade honom & vips så var han iväg. Alla dom andra sträckorna gick bra. Tino ville springa till sin husse idag eller var det whiskas oxkött som lockade?
sedan blev det ett litet lydnadspass. Dagen avslutades med en god chokladkaka som Xo.s matte hade bakat.

På återseende

Annica & Tino också husse förståssss

Lydnadsträning på torpet

  Innan lydnadspasset träffades Cattis & jag för en liten promenad. Den blev lite intensiv: Tia hade nämligen börjat löpa & det tyckte mina fyra hanar var toppen. Nåja tre av dom iallafall Kimba är ju kastrerad.Efter några tillsägelser lugnade dom ner sig lite & i några sekunder, sen var dom igång igen. Tino är den som var mest "kär" han ville rida på Tia hela tiden. Har han inte fattat att dom är syskon?:) Öxo han blir lite het när han inte får som han vill. När Tia säger ifrån, svarar ha & tycker att HAN ska få göra som han vill. Matte får rycka in här med en tillsägelse. & Öxo lugnar ner sig. Han är väldigt lyhörd i sådana här situationer.
Vi tog oss runt till slut.

Tino & jag tränade saktaövningar ( inför framförgåendet) , skall, hopp & lite positioner.
Saktaövningarna tar sig jättebra, här är han verkligen en klippa.
Skallet gick ju framåt vid förra träningspasset så man hade väl lite förväntningar,
Skall kommenderar jag & Tino lägger sig! Lilla gubben det var ju inte riktigt rätt. Men vi ordnade upp det. Ska bli intressant att se hur han reagerar på nästa lydnadsträning.
Hoppet är under utveckling.....
Sedan har  jag haft lite problem hur jag ska gå i vänstersvängarna.Tino tycker nog att jag går  jättekonstigt. Nu har vi börjat fått klämm på det tack vare ihärdiga träningskompisar. Ni är toppen.

På återseende

Annica


Snöig promenad


Fredag 060120

Här snöar det & blåser & hundarna bara älskar det.
På promenaden var dom alldeles tossiga, dom rullar sig & kastar sig i snödrivorna.
Öxo är värst. han hoppar som en  gasell. ibland undrar jag om han är en blandras mellan malle & gasell??
Kimbas stora glädje här i livet är kottar. Man kan inte låta bli att bli imponerad när han plötsligt tvärstannar & börjar gräva i snön för att sedan hitta en liten kotte 4 dm under snön!!
Det blir nog ingen träning för oss i helgen för busvädret skulle nog hålla i sig.
Så lägger oss i soffan & myser istället.

Hare gott

/Annica & Biparna

Kimba & Öxo myser i soffan



Rapportträning

I söndags var vi & tränade rapport med Tino. Det har varit lite pyssel för att husse är inte lika "attraktiv" som matte tycker han.  Stäckan B till A har strulat mest, men det har börjat släppa eftersom.
Vi körde efter ett skoterspår som vi har uppkört på klubben. Det det var lättsprunget & vi såg hundarna nästan hela sträckan.Tino sprang bra, det som var mest givande var när han skulle springa B-A. Han gick ut i full fart men saktade sedan ner. Nej! Nu kommer han att stanna! Efter några meter ökade han & sprang till sin husse. Det kändes jättebra, ett mycket givande träningspass.
Nu kommer vi väl att ligga lågt med rapporten ett tag, men lydnaden kör vi på med. 

Hare gott

/Annica & Tino


Till Annica

Samma blogg som mallekraft verkar använda sig av. Tycker den känns bra!

/Cattis


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!