Debut med Tino i lydnadsklass 3

Ja, då har vi varit & tävlat i 3:an. Vi började med två starka 10:or, platssittningen & platsliggningen. Fria följet hade vi 8,5 på. Det varl ok, vi hade snett sättande. Sättande under gång blev 0 han stod.Inkallningen med ställ & lägg gick jätte dåligt & det var här det märktes hur seg Tino var idag. Han var inte riktigt på allerten. Han travade & hade dåligt temp genomgående av resten anv programmet. Bäst idag var metallapporteringen som vi haft stora problem med 7,5 det är jag jättenöjd med. Vi jobbar på den.
Vi fick ihop 190 p & det blev ett 0 pris. Jag känner mig nöjd ändå vi vann ju 3:an!! som Kattis L sa klassvinst är ju alltid klassvinst *haha* hon är rolig hon:))
Kristin körde också med Ranzid. Han skötte sig mycket bra även om det inte räckte till så kan Kristin vara mycket nöjd.

Kristin & Ranzid
image308

Jag & Tintibus
image309

Hopp apport
image310

Glada ÖBK:are
image311

Tack till Marie som fotat!

Idag var jag på klubben, promenerade lita & tränade lite lydnad. Träffade Elle & små pupporna Ira & Toka & det var som vanligt full fart...

Toka busar med kotten
image312

Ira vill naturligtvis också vara med
image313

Nu ska vovvarna & jag gå & mysa lite i sängen.

Nattinatti

Hundaktiviteter

I lördags åkte Marie, jag & vovvarna ut på Genesön för att spåra. Marie hade sin lilla valp med sig. Hon heter Niva.

Ganska snuttig va?
image295

Marie lade ut ett spår till Tino & jag gick ut ett till Bailey. Medans vi väntade på spåren blev det lite fika. Jag vallade en uppletande ruta till Ito, Kimba & Öxo.
Det är så härligt att se "pensionärerna" dom bara älskar uppletande. Först ut var Ito...

...här dyker han ner på hittat föremål
image297

Kimbas favorit är bollen
image298

Öxo i full fart mot matte
image299

Uppletandet gick väldigt bra. Till Öxo stora glädje hade Marie gömt den lilla skyddsärmen i skogen, tyvärr fick jag ingen bra bild på det.

Tino gick riktigt bra på spåret, hade lite snurr vid spetsvinkeln, men han jobbade på & redde ut den. Mycket nöjd matte.

Tino väntar på belöning
image300

Bailey blir bara bättre & bättre för varje gång vi spårar. Kanske är det köttbullarna som är hemligheten:)

Bailey spårar
image301


På måndagen tog Anders Öxo & Tino med på klubben för en lång tur. Lugnt & skönt tyckte Ito & Kimba.
Vi gick upp en sväng i skogen. Det var kanon fint väder. Vi gömde lite bollar i skogen & lekte lite. Sedan när vi kom tillbaka fick Ito & Kimba ligga ute på gården & mysa. Dom älskar det.
Jag passade på att dammsuga lite men kom på någonting som Anna-Carins mamma brukar säga, det här med städning & sånt vet ni vade det kallas?
Jo, förspilld kvinnokraft!
Blev jätte inspirerad & ställde undan den bullriga saken. Gick ut till vovvarna i stället & busade lite.

Kimba
image302

Foto:Annica Blom& Marie Nilsson

So long!

Ett ljus är tänt...

... för Engla & hennes familj.

image294

Vårkänslor...

... det är när man kan gå ut & lägga spår åt vovvarna i skogen & det inte finns någon snö kvar.

I går lördag åkte Marie, jag & Anders ut på Genesön för att spåra med vovvarna. Det var riktigt härligt solen sken & vi hade tagit mackor & varm choklad med oss. Redan när vi parkerat bilarna började vovvarna "tala om" att här har vi varit förut & haft kul.
Marie la ut spår till Tino & Kimba & jag la ut till Bailey & Ito. Anders fick lägga ut sitt till Öxo, för han dök upp lite senare & vi visste inte hur han ville ha det.

Marie & Bailey poserar vid apporten
image287

Det som var mest imponerande idag var Ito. Han är 13 år & har forfarande fullt drag i linan, matte hade problem att hänga med;) Han fick ett ca 400 m lång spår med någon vinkel & så. Det gick kanon, men så har Ito alltid varit duktig på att spåra.

Ito & matte "på spåret"
image288

Bus med slutet, som var en brandslang
image289


Tino fick frispåra, har ju haft lite pyssel med honom så jag tänkte han skulle få frispåra första spåret på barmark. Han var väldigt motiverad, men slarvade en del så nu blir det dags att ta på linan igen. Jag har ju sabbat lite självförtroende på honom i spåret så för att stärka honom har han fått frspåra en hel del. Der har gett väldigt bra resultat tycker jag. Nu är det bara mattes nerver på tävling som vi fåste fixa till.1 år i psykoterapi kanske ordnar saken:))

Tino med slutpinnen
image290


Kimba for fram som en bulldozer i skogen & hade jätte bråttom, slarvade lite, men kul hade han.

Matte! Jag ska döda pinnen!
image291


Husse & Öxo spårar tilsammans?
image292


Öxo får belöning i form av bus & kamp, när han hittar apporterna.
image293


Tack tll Marie & Bailey för en trevlig stund i skogen!

Foto: Marie Nilsson & Annica Blom

Se You!












Hallåja!

Hej svejs!
Här är det ganska lugnt & stilla. Jag har jobbat i helgen & igår hade vi inventering på jobbet. På lördagen var jag till Elle & snusade på valparna. Tänk att man aldrig får nog.

Lilla Mini
image286


På söndagen när jag hade slutat jobbet åkte jag på klubben för att gå en promenad med Elle & Ira. Anders & Öxo hade åkt till Sundsvall för att träna med Magnus & Tyra.Jag ringde Elle & då visade det sig att hon hade främmande. Pernilla, Filip & lilla Tikka var på besök. (Iras dotter från första kullen)
Vi bestämde att vi skulle träffas på klubben så att vovvarna skulle få träffas.
Tikka var inte så liten längre, hon har blivit stora damen & hon var full av bus. Elle tog Ito, Kimba & Ira på en sväng & Pernilla, Filip & jag gick med Tino & Tikka. När vi kom upp i skogen vart det fullt bus. Tino var också på G.

Tikka
image285

Idag tisdag träffade jag Karola & Ulrika på klubben. Jag fick ett tips av Karola på metallen som vi nu ska praktisera. Det tackar vi för.

Se You!