Bouviervalp

I söndags följde jag med Anna-Carin & Ove till Sundsvall, där dom skulle hämta sin lille valp.
Vi möttes av ett gäng härliga valpar. Dom hade en jättefin gård att springa runt på & det gjorde dom också kan jag lova. En av valparna var vekligen intresserad av oss, ville gärna vara i knä & följde en vart man än gick. Det visade sig vara dev valpen som A-C skulle ha.
Curry ska den lille heta. A-C nya "krydda" i livet:))
Vi blev bjuden på gofika hos uppfödaren & träffade några av dom andra valpköparna. När vi skulle åka hem fick jag äran att köra A-C kanonfina bil en Volvo Cross country, med automatlåda. Den gick gött må ni tro.
A-C hade köpt en liten korg till Curry som han fick ligga i bredvid A-C i baksätet. Han gnällde ett par gånger precis när vi for sedan somnade han gott i korgen.
Vi stannade till hos A-C mamma i Kramfors så hon skulle få "snusa" lite på Curry & så blev vi bjuden på fika.
Sedan bar det i väge hem & Curry skötte sig jättebra i bilen.

Tack A-C & Ove för att jag fick följa med, det var mycket trevligt!

Här kommer några bilder


Curry
image63

Stolt matte
image64

Spårträning

I går kväll var jag & Marie med Bernern Bailey på klubben & spårade. Det blev totalt 7 spår innan vi var färdiga.
Jag håller på med mycket vinklar & svårigheter med Tino så att han ska bli mer säker i spåret. Första spåret gick bara halvhyfsat. Spetsvinkeln gick bra men sedan strulade han till det på slutet. Nästa spår gick jättebra det fixade han galant & fick en glad överraskinig på slutet: Skyddsärmen!!

Tino "Skruttis" med skyddsärmen
image59

Jag lade varsit spår åt Ito & Kimba & det var jättehärligt att se, det var ju ett tag sen.
Kimba var jättetaggad & spårade kanonbra. Det var en härlig känsla Att spåra med Kimba igen, jag blev nog lite nostalgisk.

Jag & Kimba
image60

Sedan var det Itos tur, han är så rolig. När vi kommer fram dit jag har lagt selen & linan, kastar han sig över selen & "dödar" den. Han tuggar & biter.  Skynda dig då matte!! Vi ska ju ut på jobb. Vill påpeka att Ito har fyllt 12 år men är fortfarande väldigt pigg, speciellt om spår selen eller skyddsarmen åker fram:)

Matte & Ito busar med "slutet"
image61

Marie lade ett jättebra spår till Öxo & jag kan säga att där går det undan i spåret. Öxo har full fart.
Han har en enorm apportering av föremålen. När han hittar dom, plockar han upp dom & kastar sig upp mot mig. Det gäller att stå stadigt på benen när han kommer:) Spåret gick ganska bra, han hade lite för bråttom i början & missade ett föremål. Spåret i övrigt gick kanon.

Öxo & matte
image62

Stort TACK till Marie för en trevlig kväll & för fotona.

/Annica

Tinos första elitspår mm

På lördagmorgon åkte Anders & jag ner till Härnösand för att vara med på Tyrannens MH.Tyrannens har både schäfer & malle. Anders skulle ställa upp som testledare & jag var med & tittade.
Anna , en kompis, har ju en liten Tyrann som heter Ally & hon gick, tyckte jag då, bäst av alla syskonen.
Det var en jämn & fin kull, dom fixade banan jättefint. Nä, nu har jag berömt schäfrarna alldeles för mycket:))

Maggan dök upp klubben med sin nya terv valp. Jag säger bara det: " ganska söt "
Hon heter Ridi & här kommer en bild på henne.


image52

Efter MH följde vi med Eva & Magnus hem. Anders & jag skulle sova över där till söndagen. Gissa vart jag hamnade?? Jo ,i valplådan så klart. Eva & Magnus har ju en kull på Magnus malle Tyra. Valparna var 5 veckor & jag hade väldigt svårt att slita mig när vi skulle äta middag.
Tyra är en härlig vovve, lyckliga valpköpare som kommer att få jättefina vovvar:) Jag brukar skoja med Magnus & säga att jag kommer & hämtar Tyra när valparna är levererade. Kanske kan jag få låna henne lite & pussa lite på henne.
Här kommer några bilder på valparna

image54
image55
image56

På söndag morgon klev vi upp jättetidigt, både Eva & jag skulle åka till Östersund & tävla elitspår.
Spåren var jättebra tyvärr så kom Tino & jag inte så långt.
Han gjorde ett kanonfint upptag & fick 10 i betyg. Sedan hittade han en pinne & spårade vidare, 5 meter i från oss flyger en orre upp. Jag trodde jag skulle skita knäck, så rädd blev jag. Tino tyckte det var skitkul naturligtvis & ville hellre jaga fågeln än spåra. Jag försökte få han att ta om spåret men det gick inte. Så det blev våran debut i elitklass spår.
Vi åkte tillbaka på klubben & tog oss en fika & så dök Ingrid upp. Hon hade ju sina två valpar med sig, som jag fick snusa på. Mycket trevliga valpar. Här kommer några bilder.
image57
image58

Nattinatti

/Annica



Sista april...

Åkte vi upp till Remmarbäcken där Karola & Kjell-Åke bor. Vi åkte ut till skogen & tränade rapport.
 
Det var Tino, Xita  & Felix. Xita gick jättefint utan problem. Tino hade lite pyssel för sig & ville inte gå ut från matte på en sträcka. Han stannade en bit bort, jag väntade ut honom & efter en evighet drog han iväg till sin husse. Sedan fick jag ge honom två kommandon innan han for iväg, det är något han verkar satt i system, den lilla skrutt vovven.

Felix hade också lite pyssel för sig, han vill inte gå ifrån A, så Ulrika fick jaga iväg honom. Vi får träna vidare.
Jag sprang ut ett spår till Öxo så han också fick jobba lite. Ito låg & myste i bilen, sedan fick han en liten rastnings tur.  Kimba var hemma hos min mamma & "daltade". Han älskar det. Gissa vem som är herre i det huset?

Här kommer några bilder...


Xita

image50

Karolas lilla underverk Bizzi

image51