Bruks SM i Piteå

I Fredags åkte Anders & jag upp till Luleå. Vi skulle sova hos våra kompisar Annica & Thomas. Dom har två tervar, Spexa & Terra. Vi fick en hel övervåning att bo på, värsta Sheraton:)
På lördagmorgon klev vi upp vid 5 tiden. Regnet öste ner, så det blev regnställ på. Rapporthundarna skulle köra igång med uppletande kl. 7.00 & det ville vi ju se. Vi ville ju heja fram Ö-vik BK rapportekipage, Karola, Kjell-Åke & Xita.
Tyvärr gick det dåligt för många hundar på uppletandet. Karola & Xita lyckade bara hitta ett föremål, Trots att Xita jobbade kanonfint i rutan. Det blev inga betyg för dom:(. Rutan såg fin ut, det var ganska högt blåbärsris så dom hundar som hade högt tempo i rutan kanske hade svårare att få vittring på föremålen.
Sedan gick vi till platsen där lydnaden skulle vara & regnet ville fortfarande inte ge med sig. Annica & jag gick & rastade Tino & Öxo en sväng & sedan gick vi & fikade.
Vi träffade en del känt folk som vi stannade & surrade med i omgångar. Anna från klubben var där & så träffade jag Anna & Fredrik med Ally. Det var kul att träffas. Anna har ju tränat med oss tidigare, men har nu flyttat till Luleå.

Nu skulle rapportlydnaden köra igång. Jag har tagit några bilder, men det var en bit ifån & zoomet räcker inte till. Frågade en av fotograferna om han ville byta kamera med mig, men han nappade inte på förslaget:)

Här kommer några bilder från rapportlydnaden..

Denna hund Arve blir man väldigt imponerad av. Han är 11 år & tävlar fortfarande SM.
Här med husse Ediie på lydnadsplanen.
image144

Chatrin & Jolly
image145

Karola & Xita under krypet
image146


Vinklar vänster
image147


Annica & jag shoppade lite till vovvarna också. Det blev en ny boll, snitslar, en sök rulle & Tino fick en ny spårsele av husse:)
Kl 13 var det dags för skyddshundarna att köra skyddet. Det var ju det som Anders mest var intresserad av.
Det var ju 15 hundar så det tog ju en stund, men så blev det regnuppehåll & solen tittade fram lite.
Jag såg inte alla hundarn utan gick en liten längre promenad med Tino & Öxo.Dom hade fullt upp, det var ju såå mycket att snusa på.
Vi stannade kvar & såg prisutdelningen innan vi åkte hem till Annica. Där fick vi en god middag & så gick Annica & jag en promenad med våra busar.
Det blev tidig säng, man var väldigt nöjd & trött efter en lång dag. Vi sov ut på söndag & tog det lugnt. Vid 1 snåret började vi rulla hemåt.

TACK Annica & Thomas för mat & husrum.

Hare gott

/Annica


Jobba, jobba, joobba...

Nu har man jobbat två dagar efter semstern, det känns skitdrygt. Ibland undrar jag om man skulle kunna gå hemma hela dagarna. Det ska jag göra när jag blir miljonär:) & det blir nog snart.*haha drömma går ju*

I söndags var vi & tränade lite lydnad. Det gick faktiskt riktigt bra. Tack vare Karola, som har "tuktat" upp mig. Det behövdes. Det är bra att någon säger åt en när det spårar ur. Jag är mycket tacksam.

Idag började jag kl 14 så vovvarna & jag var ute på ett "race" i skogen, här kommer några bilder...


Min älskade "Botten" är nu snart 11 år. Lite grå har han blivit & snuttigare för varje dag som går.
image140

Tino spanar efter Öxo som är på bus i skogen..
image141

... & här kommer Öxo
image142

Ito han älskar bollar.
image143


Ha´t bra!!


Några bilder från Bollnäs...

Vi har haft det toppen i Bollnäs bara myst & haft det bra. Nu på måndag ska man tillbaka till verkligheten igen & börja jobba:(  Jag skulle vilja vara ledig längre, nåja drömma kan man ju alltid göra.

Tino myser i Bollnäs
image134

Så här ser det ut när man står uppe vid huset, visst är det fint.
image135

Öxo & Tino ligger på gräset & busar
image136

Man blir trött av att vara ute hela dagarna. Ito & Kimba sussar.
image137

Tino vid moster Mias damm.
image138

Morfar & Tino. "Moffi" hjälpte mig med vovvarna. Härliga promenader blev det.
image139


Hare gott

hälsar Annica & de fyra "vilddjuren"


























































 

Softar...

Ja, nu är vovvarna, jag & Anders i Bollnäs hos mina släktingar. Det känns skönt att komma hemifrån & göra något annat. Inte för att vi gör så mycket, men ändå.
Jag har varit här sen i onsdags & Anders kom ner igår. Han har ju ingen semester nu, men har tagit ledigt några dagar. Vovvarna är ute hela dagarna & dom bara njuter.
Moster Mia & jag har varit på marknad vi handlade vykort, hundkex & munkar. Munkarna är ju ett måste, jag ÄLSKAR dom. Det värsta är att jag kan inte nöja mig med att äta bara en;)

Det är lite semesterfolk i granngården & deras barn har varit här varje dag & busat med hundarna (naturligtvis under min uppsikt). Det är kul att se, dom är ju helt ovana med hundar, men barn är ju så spontana. Två av killarna skaffade sig en "favorit". Öxo var den ena & Tino den andra. Killen som gillade Öxo tyckte nog det var roligt att han kampade så mycket & att  det var sån fart i han. Den andra killen var lite lugnare & älskade ligga & klia Tino. Tino bara låg & njöt.
Tyvärr har jag inga bilder att lägga in, då min mosters dator inte tar emot min kamera:(

I går var "moffi" här så vi tog en lång promenad med vovvarna, det var mysigt. Idag har vi softat hela dagen & det känns så skönt, så jag tror jag softar vidare....

Tinos flickbesök

Nu har Tinos flickvän Oska & matte Eva varit här & hälsat på. Dom kom med tåget på torsdag morgon kl. 6.30.
 Jag trodde jag skulle vara jättetrött på morgonen,men jag var jättepigg & inte hade jag sovit så mycket på natten. Jag var nog lite spänd. Första intrycket är ju lite spännade, hur var Oska igentligen? Skulle jag tycka om henne?

Ohh vilken kanon härlig vovve, jag kan säga att hon fick en plats i mitt hjärta.


image116


Eva & jag åkte hem till mig & åt lite frukost, sedan gick vi upp i skogen en sväng med Oska & Tino, så dom skulle få träffas & busa lite. det visade sig att både Tino & Oska var på G. Det blev en jättebra parning.

Senare åkte vi upp till klubben för att träna lite.


Eva & Oska under friaföljet                               Oska apporterarimage128
image117   

Marie & Per var också med & tränade under dagen & vi hade väldigt trevligt.


                           Per hade skitkul:))
                          image121

På kvällen samlades Eleanor, Erik, Marie, Eva & jag hemma hos mig för att äta lite mat. Det blev en heldel hundsnack också. Eva är en jättemysig (eller käck, som Eva skulle säga ) tjej som vi alla tyckte mycket om.
                                                                          
 

På fredagen var det dags för parning igen, den här gången höll vi till på berget på klubben.


Tino friar till Oska
image126 
Lite förspel
image129 

Bildbevis;)
image130 

Jag, Tino, Oska & Eva
image131 

Nöjda & trötta vovvar.

image132

På lördagen kom en intressent till valparna från Skellefteå för att träffa Tino & Oska. Det blev en del hundsnack såklart & en liten tur på klubben. När dom hade åkt tränade Eva & jag lite med vovvarna. Eva la ett spår till Oska & jag tränade lite lydnad med Tino.
På kvällen åkte Eleanor, Erik, Anders, jag, Marie & Eva  på restaurang & åt en jättegod middag. Eleanor & jag skjutsade sedan Eva & Oska till tåget som gick från Sundsvall. Elle & jag kom hem vid ett snåret. Trötta & nöjda med dom här tre dagarna.

Eva! Jättekul att du var här. Jag hade mycket trevligt.
Eleanor! Tack för stöd & hjälp med allt.

Kramar från Annica