Barmark

I går var jag ute & spårade med Tino. Det var ett tag sedan sist, matte har haft lite vila. Och sedan är man ju inte van att det är bart den här tiden på året.
Spåret gick ganska bra, jag körde direktpåsläpp. Han var väldigt "tossig" ibörjan & vinglade runt i spåret. Skitkul tyckte Tino, han var väldigt gasad. Efter halva spåret lugnade han ner sig & koncentrerade sig riktigt bra. Han missade ett föremål på första halvan. Det var godkänt. Slutet var bäst där det låg en kamptrasa:)

Tino har fällt ur sin päls nu så han är inte så vacker, men lika "snuttig" som vanligt.

Anders hade besök igår, skyddsfolket från Härnösand var upp & tränade med oss. Öxo provade ny figge & det var inga problem. Han skötte sig kanonbra. Duktig vovve:)

Ito & Kimba fick gå en långpromenad & sedan busade vi lite med bollar & tränade lite smågrejor, dom tycker det är så kul.

Tänk på mig idag, jag fyller år, 25 tror jag:)
Nåja det är snarare 36 men man får väl drömma.


GOTT NYTT ÅR!!!!


Snöfritt

Ja, det har fortfarnade inte kommit någon snö här i Ö-vik. Det är väl på gott & på ont.

Idag åkte vi & rapportgänget till skogen för ett rapportpass. Det var ett tag sedan vi tränade & det märktes lite idag. Väldigt taggade hundar. Tino som brukar vara väldigt cool annars skällde till & med lite idag. Han var väldigt motiverad. Efter tredje skicket blev han lite trött så lade han sig ner på sin fäll & slummrade till. Han är enormt bra på att koppla av denna vovve.
Efter träningspasset blev vi bjuden på fika hos Tomas & Ullis. Glögg, pepparkakor, lussebullar, tunnbrödmacka & kaffe. Det var kanon efter har varit ute en stund, så det värmde gott.

Hare gott

Hederspris!

Anders ringde mig i förrgår på jobbet . Han berättade att ett foto som jag skickat in till hundsports fototävling var med i tidningen. Det var 2100 foton inskickade & det var tre 1:a pris, tre 2:a pris , tre 3:e pris & nio hederspris.Jag hade fått ett hederspris!! Jag blev jätteglad:)
Jag gillar ju att fota & speciellt då på mina vovvar, bättre motiv får man leta efter. Anders klagar alltid att det inte är några människor med i våra foto album;)

Här kommer fotot som är på Kimba efter ett härligt sommarbad Öxo & Ito i bakgrunden

45760-15

Öviks veterinärstation i ett nötskal.

En tjej som tränar räddning tillsammans med Anders & Öxo, fick problem med sin Golden vovve igår.
Han hade haft diarré i två dagar & sedan börjat bajsat blod. Hon ringde till veterinärstationen där hon fick ett journummer för små & stor djur.
Veterinären svarade henne att han inte kunde ta han om hennes vovve, för han kunde inte smådjur. Vill påpeka att han var den enda i Ö-vik som hade jour.
Anders fick telefonnummret av mig till Vännäs jouren 10 mil bort, hon ringde dit & fick komma direkt.

HALLÅ!! VAD ÄR DET SOM HÄNDER??

Om det handlar om liv & död om våra smådjur behöver hjälp akut, finns det då ingen hjälp att få?
Tanken skrämmer mig lite, man är ju mån om sina vovvar.
Vill påpeka att det inte är första gången det här händer.

Golden vovven har fått jättebra vård & mår bra, tack vare Vännäs jouren.


/Annica


Regnet det bara öser ner...

Fy, va tröttsamt det är nu. Mörkt & blött ute. Jag längtar efter snö!!
Tino & jag har börjat lite med lydnadsklass  3 momenten & det går väl framåt. Det är ju så petigt i lydnadsklasserna så man kan bli tokig. Tacka vet ja brukset! Nåja, jag har bestämt mig för att fortsätta med lydnaden så att Tino får göra lite nya saker, det tycker han är kul & han fattar snabbt, bara belöningen kommer rätt så...
Ito & Kimba bara myser & mår gott. Igår var vi ute & tränade lite & busade med bollar, det tyckte dom var kanon. Dom vill ju ha stimulans fortfarande trots att dom börjar bli till åren. Dessa underbara vovvar:-)
Anders & Öxo tränar på med skyddet & räddningen. Dom håller på att köra in Öxo i korgen, jag tror att det går ganska bra. Öxo är jätteduktig på räddningen, det är kul. Han kommer nog att bli en bra räddningshund, han är lugn & sansad i söket & systematisk.

Hare gott i regnrusket.

Vi hörs

Annica & de fyra belgarna