Racer & Skruttis i spårskogen

Igår var Kristin & jag på klubben & skulle träna. Jag jobbade till 14 & sedan bar det iväg. När jag kom upp på klubben hade Kristin lagt ut två spår. Kristin är jätteduktig på att lägga spår, det är alltid kul att gå ett som hon lagt, man vet aldrig vad som kan hända:) Spåren hade legat en timme, så jag rastade mina vildjur & så bar det iväg ut .

Tino får fortfarande frispåra sina spår. Allt för att bygga upp honom igen. Han kom av sig på ett ställe & det visade sig att älgen Hälge hade passerat. Han fick jobba på & fixade det till slut. 
  image166

Ranzid Racer gick jättebra på spåret han var väldigt fokuserad. Kristin var jättenöjd.
Sedan åkte vi tillbaka på klubben & vallade en uppletande ruta. Kristin har lite pyssel med Ranzid han vill inte slå på nosen & så vill han inte gå på djupet i rutan.
Vi la ut 4 föremål på en linje längst ut på 50 m, sedan fick Ranzid tiita på Tino när han sprang ut & hittade föremål. Då vart det fart på jycken. Fullfart rakt ut & letade för fullt & hittade sina föremål. Kristin var mycket nöjd.
Vi la ut några föremål till så Ito & Kimba också fick vara med. Båda två är väldigt duktig på uppletande & motivation finns det så det räcker & blir över. Mina duktiga pojkar.

Anders & Öxo har varit & tävlat i Umeå i helgen i lägre sök & spår.
Igår fick han uppflytt i söket, men idag missade han totalpoängen med 1.5 p. Han nollade läggande under gång & sedan hade han klivit upp på platsen. Anders var ändå nöjd med honom. Han hade spårat kanon bra.

Här kommer några bilder från spår träningen...

Bus med apporten
image167

Tino på väg i spåret
image169

Mys-pys iskogen med matte & Tino
image170

Racer & Kristin fokuserar
image171

Racer på spåret
image172
                                                                                                                                                  
Titta vad jag hittat matte!!
image173


TACK till Kristin för ett jättefint spår & ett trevligt träningspass.

Kram

//Annica

Träning på torpet

Igår kväll var en del av träningsgänget på klubben & tränade lite. Ibland kan vi ju bli lite många samtidigt & alla vill väl kunna ge SIN hund sitt. Vi går igenom ekipage för ekipage & hjälper till om det är några problem.Det kan ju ta ganska lång tid & jag undrar om vi börjar bli för många i gruppen.Nåja det kanske löser sig.
Min arbetskompis Kicki hängde med igår.  Hon har en Golden som heter Nero. En trevlig vovve. Kicki är lite intresserad av tävlingslydnaden, så Cattis & jag visade henne lite grunder.

Tino gick riktigt bra. Vi körde frittfölj med dirrigering, då matte har stora problem med att gå. Sedan blev det ett framåtsändande. Det var klockrent! Jag var såå nöjd med lille Skruttis.

Jag tog några bilder i mörkret..

Tia tränar rutan
image164




Nattinatti

Härlig höstpromenad

Idag har jag varit ledig från jobbet & då blir det naturligt vis lite sovmorgon. Sedan brukar vovvarna & jag hamna ute i skogen på härliga promenader. Det var en riktigt härlig höstdag, solen skiner & det är frisk luft. Jag älskar sådana här dagar.
I kväll har jag varit till Marie på hundhalsbandsparty. Det var mycket trevlig. Det blev en del hundsnack såklart ,också bjöd Marie på kex & ost som jag gillar skarpt. Naturligtvis slutade partyt med att man är lite fattigare:)
Här kommer några bilder från dagens promenad...

Mina mysvovvar på promenad
image162

Man måste ju svalka sig lite också...
image163


På återseende

Jämarn´ duktig hund jag har;)

Tino & jag var på klubben & körde ett träningspass ikväll. Tino har lite problem med metallapporten. Han tycker inte att den är så go att bära. Han bär den, men har ett dåligt gripande & vill inte hoppa över ett hinder med den i munnen.
Jag har tränat med att klivit upp på slänten på klubben & sedan upp på uteborden,men tala inte om det för någon;) Det fixar han galant. Efter jag hade kört lite sånt, provade jag med hindret. Det var inte så högt bara 5 brädor.
Han hoppade & höll kvar metallapporten i munnen!! Till mattes STORA glädje, nu håller det på att lossna:)
Vi körde även vittringsapportering & fjärrdirrigering på långt avstånd. Det var klockrent.
Nu kan matte & Tino sussa nöjt.

Min duktiga "Skruttis"
image161


Nattinatti

Tävling & Utställning

I lördags var jag & Tino till Nordmaling & tävlade i lydnadsklass 2. Kristin & Marie var också med. Kristin tävlade 3:an & Marie 1:an.
Tino hade fina betyg, men tyvärr så nollade han rutan så det blev ett andra pris.Kristin hade strul i 3:an också, så där blev det heller inte något 1:a pris.
Det var Marie & Baileys dag 168 p,ett 1:a pris & det tredje i 1:an så dom fick en fin lydnadsdiploms rosett.

GRATTIS!!

En stolt Bailey
image155

På söndagen åkte vi till Umeå på utställning. Marie hängde med.Det blev en otrevlig färd då det hade hänt en olycka efter vägen.
Det var en bil som krockat med en älg, när man såg bilen trodde man att ingen skulle överlevt detta. Vi läste tidningen dagen efter & det var en person i bilen & hon hade klarat sig, men var svårt skadad. Hon måste haft änglavakt.

Vi var ett helt gäng fråm El-Jo-Mi´s som skulle ställa ut. Det gick inte så bra för oss, domaren tyckte inte om någon av typerna som var med. det var ju andra tervar med också men inget föll domaren i smaken:( så det blev ingen BIR & BIM på tervarna.
Nåja, vi fick i iaf visa upp oss i bruksklass, Eljomi´s arna var ensam där.

Kärt återssende

Agneta, som har Youri en bror till Kimba dök upp.Hon kom på motorcykel så hon hade inte Youri med sig, men vi lyckades övertala henne att hon skulle åka hämta honom. Det var jättekul att få träffa honom, det är många år sedan vi sågs.

Youri
image156 

Kärt åteseende 2

Filip & Pernilla dök upp med lilla Tikka. Va stor & fin hon hade blivit. Hon ställde upp sig såå snyggt & ville nog också vara med på utställningen:)

Tikka
image157

Kristin var också i Umeå & ställde ut "Racer" Ranzid & han fick sitt 2:a CERT & blev BIR

Ranzid
image158

Sedan träffade vi en liten söt tervvalp. Det visade sig att Oska är moster till den lilla valpen, Smilla heter hon.
En mycket trevlig liten voffe. Tino & Ito  tyckte hon var jättesöt & pussade lite på henne.

Smilla
image159

Nu har kennelmamman anmält Tino till Sundsvalls utställning så nu ska vi "jaga" vidare på sista Certet.

Hare gott

Nybadade

I går var jag ledig från jobbet, så jag passade på att duscha vovvarna. Det tar
ju sin lilla tid & sen har vi inte så stort badrum. Jag gör allt för att voffana inte ska skaka sig i badrummet. Jag brukar hänga en handuk över dom & så i nackskinnet & sen ut på gården. Badrummet ligger i hallen så det är bara en lite bit ut. Tyvärr så lyckas jag inte alltid så bra, ibland är det vatten uppåt väggarna, lite kul ska man ju ha:))
Nu luktar dom iaf rosor & violer;)

Ito nybadad
image148

Öxo skakar på sig
image149

På kvällen träffade jag Marie & A-C på klubben & vi tränade lite sök. Jag tränade lite markeringar med Tino & det gick riktigt bra. A-C & jag låg figurant åt Maries Bailey. Vi fick med oss lösa rullar & köttbullar.Det är så bra när figgarna får matsäck;) Bailey gick jättebra & matte blev nog lite förvånad när han kom med norskrullen i mun. Jämarn´ duktig hund.

I dag tisdag började jag jobba kl 14 så vovarrna & jag åkte till skogen för att gå en tur. Jag ville inte gå så långt in i skogen nu när det är älgjakt, man vet aldrig om jägarna ser skillnad på en älg & en brutta med fyra "rävar":)
Några fina kort blev det iaf....

Ito, min go Bipen
image150

Tino "Skruttis"
image152

Inte utan min kotte!!
image153

Öxo, hans smeknamn kan jag tyvärr inte stava till:)
image154


På återseende

/Annica & voffarna